Френска рибена супа

С мерлуза

Френска рибена супа
Снимка: Бон Апети
2 от общо 3 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

2 цели мерлузи (около 500 г)
1 стрък праз (само бялата част)
1 морков
1 домат
1 глава лук
2 стръка целина
1 корен пащърнак (50 г)
1 к. ч. зехтин
3–4 зърна черен пипер
1 дафинов лист
2 стръка прясна мащерка (1 ч. л. суха)
1 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

1. Рибата се изчиства и се измива добре. Нарязва се на едри парчета, слага се в тензух заедно със зърната черен пипер и дафиновия лист и се прави вързопче.

2. Поставя се в дълбока тенджера и се залива с 1,5 л студена вода.

3. Празът и целината се нарязват наситно, морковът и лукът – на дребни кубчета, а пащърнакът – на тънки ивички. Зеленчуците се добавят в тенджерата с рибата. След като водата кипне, всичко се вари около 15 минути.

4. Тензухът с рибата се изважда и когато изстине, се отделят костите, като месото се

запазва. Междувременно зеленчуците се посоляват, налива се зехтинът и се варят още 10 минути на тих огън.

5. Когато супата е готова, се прибавя рибното месо, нарязано на дребни парчета, и листата от

мащерка. Варят се около 5 минути.

6. Доматът се обелва, почиства се от семената и се нарязва на ситни кубчета. На дъното на всяка порционна купичка се поставят по няколко парчета от домата и върху него се сипва от супата.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти