1 консерва черен боб (400 г)
150 г замразена царевица
300 г тиква „Цигулка“
1 морков
2 стръка стеблена целина
1 глава лук
50 г бейби спанак
1 скилидка чесън
150 г дребна паста (мидички)
1 печена червена чушка
600 г пасирани домати
1 л зеленчуков бульон
1/2 връзка босилек
80 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса (с вентилатор). Почистете тиквата и я нарежете на малки кубчета, сложете я в тава, полейте с 20 мл зехтин и посолете. Изпечете я до готовност – за около 35 минути.
Обелете моркова, лука и целината и ги нарежете на кубчета, а чесъна обелете и наситнете.
Загрейте останалия зехтин в тенджера. Сипете зеленчуците и ги запържете за кратко. Прибавете и накълцаната печена чушка. Щом омекнат, налейте бульона и доматите. Посолете и гответе 20 минути на слаб огън.
След това прибавете отцедения боб, царевицата и пастата, както и половината от босилека, предварително накълцан.
Когато пастата омекне, сложете спанака и тиквата, поръсете с останалия босилек, разбъркайте и сервирайте.
Други рецепти:
С какво да заменим пилешката супа, докато постим
Постна супа с паста „Орзо“
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде