Необходими продукти:
1 глава червено зеле
1 глава червен лук
1 стрък праз
1 картоф
1,2 л зеленчуков бульон
100 мл животинска сметана
2 с. л. зехтин
1 ч. л. кимион на зърна
1/2 ч. л. ким на зърна
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът и празът се нарязват и се запържват на умерен огън в зехтина, докато омекнат и започнат да се карамелизират.
Добавя се нарязаното на ивици зеле и се задушава за кратко.
Налива се бульонът, прибавя се нарязаният картоф и се овкусява със сол, черен пипер и стритите кимион и ким.
Готви се, докато зеленчуците омекнат. Супата се пасира, налива се сметаната и се оставя да кипне.
Сервира се топла с усмивка.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде