800 г домати от консерва
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
1 малък корен пащърнак
1 с. л. захар
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. ч. пилешки бульон
1 стрък прясна мащерка
5–6 листа босилек
1–2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът, пащърнакът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. След това се запържват в сгорещения зехтин.
Деглазира се с балсамовия оцет, овкусява се с мащерка и се налива пилешкият бульон.
Добавят се доматите и се оставя да къкри за кратко. Слагат се босилекът, захарта, сол и черен пипер.
Разбърква се, пасира се и се прецежда.
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш