Необходими продукти:
200 гр. гъби
1 глава лук
1 чушка
1 морков
1 домат
½ к. ч. ориз
магданоз
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
За застройката:
1 жълтък
1 с. л. оцет
1 ч. ч. кисело мляко
1 к. ч. брашно
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките, доматите, лука и морковите на кубчета, а гъбите на филийки.
Подсолете литър вода и изчакайте да заври. Добавете малко мазнина и зеленчуците.
Когато омекнат, изсипете ориза и изчакате 10 минути.
Застройте супата с жълтък, мляко, оцет и брашно и изчакайте още 5 минути.
Сервирайте топла с нарязан магданоз.
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете