Необходими продукти:
600 гр. карфиол
400 гр. нахут (от консерва)
50 гр. глава целина
1,4 л. зеленчуков бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 стрък розмарин
сол и черен пипер на вкус
3 филии хляб
60 мл зехтин
½ ч. л. пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Лукът, чесънът и целината се наситняват, и се слагат в тенджера.
Добавя се накъсаният на розички карфиол, налива се бульонът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато зеленчуците омекнат.
Прибавят се листенца розмарин и нахутът, и се кипва.
Супата се пасира и ако има нужда, се налива вода.
Хлябът се почиства от корите, реже се на кубчета, полива се с половината зехтин, разбърква се и се запича в сгорещен тиган, до златисто. Дърпа се от огъня, овкусява се с пушения червен пипер и се разбърква.
Супата се сервира с крутоните и капки зехтин.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде