1 с.л. зехтин
500 г нарязани лук, морков и стеблена целина
600 мл пасирани домати (пасата)
500 мл зеленчуков бульон, без кожа и кости
4 х 150 г филета от треска или друга бяла риба
400 г боб канелини от консерва
шепа листа босилек
Начин на приготвяне:
1. Загрейте добре тиган и сипете зехтина в него. Запържете нарязаните на ситно зеленчуци за около 5 минути, докато омекнат.
2. Добавете бульона и пасираните домати. Разбъркайте и оставете сместа да покъкри малко.
3. Добавете прецедения боб и парчетата риба. Поставете капак и гответе 5 минути или докато рибата започне да се разпада на парчета.
4. Сервирайте чаудър с риба, боб и домати, поръсен с листа босилек и с топъл с хрупкав хляб.