Необходими продукти:
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 морков
1/2 червена чушка
парче целина
1 картоф
200 г кафява леща
1 дафинов лист
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. кимион
връзка пресен копър
черен пипер
сол
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете в малко зехтин и вода. Добавете нарязаните на ситно морков, целина, картоф и чушка. Задушете, докато поомекнат. След това добавете подправките и почистената и измита леща.
Разбъркайте добре за няколко минути и налейте вода 1-2 пръста над лещата. Намалете котлона на 1 след като заври и гответе 1 час, докато лещата омекне. Ако е необходимо добавете малко вода, до желаната от вас гъстота.
Пасирайте, докато стане на крем. Нарежете на ситно пресен копър и го добавете.