Необходими продукти:
500 г зрял боб
1 глава лук
1 морков
300 мл прясно мляко
60 г масло
150 мл заквасена сметана
колбас за гарниране (по желание)
сол
черен пипер
червен пипер
джоджен
чубрица
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода за една нощ. На следващия ден го сложете да се свари, като прибавите нарязаните морков и лук малко преди фасулът да е напълно сварен.
Ако е нужно, долейте част от водата на сварения боб и пасирайте всичко заедно с подправките. Отделно разбийте с телена бъркалка сметаната с млякото и внимателно при непрекъснато бъркане ги изсипете към пасираната смес.
Накрая добавете и кравето масло. Поднесете крем супата с парченца запържен колбас.
Бобена крем супа
Точно по моя вкус
11025