Бяла супа с пушена пъстърва

С плътен и богат вкус

Бяла супа с пушена пъстърва
Снимка: ThinkStock/Guliver
1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

120 г пушена пъстърва
30 г краве масло
бялата част от 1–2 стръка праз
2 с. л. брашно
600 мл рибен бульон
250 мл бяло вино
3 жълтъка
200 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
див лук за поръсване
за сервиране:
120 мл прясно мляко
1 яйце
50 г брашно
сол на вкус
краве масло за пържен

Начин на приготвяне:

Празът се наситнява и се задушава в маслото с щипка сол. Добавя се брашното и се разбърква, за да се запържи. 

Сместа се разрежда с предварително загретия бульон и се оставя да къкри около 15 минути на слаб огън.

След това се налива виното и супата се оставя да къкри на котлона още 3–4 минути.

Жълтъците се разбиват със сметаната и индийското орехче. Темперират се с част от супата. 

Застройката се сипва в тенджерата, супата се оставя да кипне и се дърпа от огъня.

Като добавка към супата се приготвят ленти от палачинка. Яйцето се разбива с брашното, млякото и сол.

От сместа в намаслен тиган се приготвят две големи, тънки палачинки. Навиват се на руло. Режат се на тънки ленти.

Супата се сервира с нарязаните на ленти палачинки и накъсана риба. Поръсва се с накълцан див лук.

Душата на супата – фиде

Пилешка супа по селски

10-минутна супа със спанак

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти