Необходими продукти:
150 г сирене „Грюер“
100 г брашно
1, 5 л телешки бульон
125 мл червено вино
3 филии селски хляб
1 глава лук
3 с. л. краве масло
1/2 ч. л. майоран
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Брашното се запича до тъмнокафяво на сух тиган. Охлажда се.
След това се разтваря в половината от телешкия бульон.
Лукът се реже наситно и се запържва в маслото. Наливат се бульонът и виното, и се добавя разтвореното в бульон брашно.
Овкусява се с индийското орехче, карамфила, дафиновия лист, майорана и се готви около 30 минути.
Хлябът се реже на филии и се поръсва с настърганото сирене. Запича се до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Супата се овкусява със сол и черен пипер и всяка порция се сервира с половинка филия в нея.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш