Базелска брашнена супа

Бърза, лесна, ароматна

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

150 г сирене „Грюер“
100 г брашно
1, 5 л телешки бульон
125 мл червено вино
3 филии селски хляб
1 глава лук
3 с. л. краве масло
1/2 ч. л. майоран
1 дафинов лист
1 карамфилче
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне:

Брашното се запича до тъмнокафяво на сух тиган. Охлажда се. 

След това се разтваря в половината от телешкия бульон.

Лукът се реже наситно и се запържва в маслото. Наливат се бульонът и виното, и се добавя разтвореното в бульон брашно. 

Овкусява се с индийското орехче, карамфила, дафиновия лист, майорана и се готви около 30 минути. 

Хлябът се реже на филии и се поръсва с настърганото сирене. Запича се до златисто в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. 

Супата се овкусява със сол и черен пипер и всяка порция се сервира с половинка филия в нея.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти