Необходими продукти:
2 малки тиквички
1 кубче пилешки бульон
щипка розмарин
щипка мащерка
щипка сух босилек
щипка бял пипер
2 картофа
1 глава лук
1 щипка копър
1 с.л. масло
сол
200 мл прясно мляко
пресен копър
универсален зеленчуков микс
Начин на приготвяне:
В голям тиган, загрят добре на котлона, сложете 1 глава лук, нарязана на полумесеци, да се запече 2-3 минути без мазнина. Добавете и нарязаните картофи, също на полумесеци. Захлупете тигана, за да се задушат зеленчуците.
Разполовете тиквичките, извадете средата им и я задушете на пара. След това ги пасирайте. Самите издълбани тиквички нарежете на полумесеци и ги добавете в тигана със запечените зеленчуци. Овкусете със сол, малко масло или зехтин.
Сложете на котлона да заври тенджера с вода, заедно с пилешкия бульон, розмарина, мащерката, босилека и белия пипер. Прехвърлете зеленчуците в тенджерата и ги оставете да поврят. Добавете пасираната вътрешност на тиквичките. Когато картофите омекнат, супата е готова.
Добавете малко зеленчуков микс, още 1 с.л. масло и прясното мляко и оставете супата да ври на слаб огън. Поръсете с нарязан на едро копър.
Баварска супа
С тиквички
20371