Лападът и киселецът вече набират сила и ръст и точно сега е времето да заситите зажаднелите си за зелено сетива с една богата и свежа пролетна супа.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г лапад и киселец
1 морков, нарязан на ситно
1 глава лук, нарязана на ситно
2 с. л. олио
подправки на вкус
½ ч. ч. булгур
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. нарязан пресен джоджен
4 с. л. цедено кисело мляко
1 твърдо сварено яйце
100 г овче сирене, нарязано на кубчета
шарен или черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лападът и киселецът се почистват и се нарязват на ситно.
Олиото се загрява и в него се задушават лукът и морковът за 1-2 мин. Прибавят се лападът и киселецът, разбъркват се и се наливат 2 л вряща вода. Прибавят се подправките
Щом супата заври се слага булгурът. След около 10 мин. супата се сваря от огъня и се подправя с лимонов сок на вкус и джоджена.
Супата се сервира гореща или студена с резенче яйце, лъжица кисело мляко и кубчета овче сирене.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти: