Необходими продукти
500 г кисело мляко
180 г булгур с варене
50 г краве масло
1 яйце
1 глава лук
2 стръка магданоз
2 стръка мента
2 с. л. брашно
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Булгурът се вари в голямо количество вода, докато омекне.
Киселото мляко, яйцето, брашното и 250 мл вода се загряват на слаб огън, като се бъркат, докато сместа се сгъсти леко и брашното се сготви – за 5–10 минути.
Сипва се отцеденият булгур и се посолява.
Лукът се реже на кубчета и се пържи в маслото, докато омекне.
Отстранява се от котлона и към него се добавят накълцаните мента и магданоз. Посолява се.
Прибавят се в супата, кипва се и се сервира.
Още няколко наши любими рецепти:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?