Агнешка чорба с гъби

Агнешка чорба с гъби

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

агнешко месо - 400 гр - 7.60 лв

гъби - 200 гр - 1.99 лв

моркови - 3 бр - 0.40 лв

яйца - 3 бр - 2.00 лв

зелен лук - 1 връзка - 1.69 лв

магданоз малка - 1 връзка - 1.29 лв

кисело мляко - 1 ч.ч. - 0.93 лв

олио - 50 мл - 0.21 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

След плътните, гъсти и по-мазни супи на зимата купичка ароматна агнешка чорба е благодат за небцето и вкусен намек, че ни очакват топли и слънчеви дни, изпълнени с добро настроение и красиви преживявания на открито. Пресният лук деликатно, но настойчиво измества стария от рецептите. Зеленото става водещият нюанс.

Пленени от този кулинарен позитивизъм, ви предлагаме да си направите агнешка чорба. В нея няма ориз или фиде, дори картофи не ползвахме за сгъстител. За сметка на това добавихме гъби за по-богат вкус. И за да бъде още по-вкусна, запържихме агнешкото месо и зеленчуците, преди да налеем вода и да ги сварим. Чорбата става съвсем различна, когато продуктите са минали първо през горещата мазнина. Това важи не само за супата, но и за гювеча и за всяко друго ястие. Ако искате да ги обогатите, първо запържете продуктите.

Между другото, вашата агнешка чорба с гъби ще придобие една особена плътност на вкуса, ако начупите в нея 3-4 парчета сушена манатарка. Повече не е нужно, за да не се измести фокусът, само малко за акцент. Когато я опитате, ще разберете какво имаме предвид. Хората, на които я поднесете, няма да разберат, но ще ви попитат как сте я направили толкова апетитна и различна. Доверете ни се и няма да сбъркате.

Добър апетит!

  1.  Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера със загрято олио.
  2.  Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби и ги задушете заедно с месото за 5 минути.
  3.  Налейте вода до средата на тенджерата, подправете с черен пипер и оставете да ври докато месото омекне. Посолете, когато агнешкото е напълно сварено.
  4.  Разбъркайте яйцата и киселото мляко в дълбок съд, гребвайте с черпак от бульона на супата и го прибавяйте бавно и при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. След това върнете застройката обратно в тенджерата.
  5.  Подправете готовата супа със ситно нарязан магданоз.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кисело мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти