агнешко месо - 400 гр
гъби - 200 гр
моркови - 3 бр .
яйца - 3 бр.
зелен лук - 1 връзка
магданоз малка - 1 връзка
кисело мляко - 1 ч.ч.
олио - 50 мл
сол на вкус
черен пипер на вкус
След плътните, гъсти и по-мазни супи на зимата купичка ароматна агнешка чорба е благодат за небцето и вкусен намек, че ни очакват топли и слънчеви дни, изпълнени с добро настроение и красиви преживявания на открито. Пресният лук деликатно, но настойчиво измества стария от рецептите. Зеленото става водещият нюанс.
Вашата агнешка чорба с гъби по рецепта на Mate Kitchen ще придобие една особена плътност на вкуса, ако начупите в нея 3-4 парчета сушена манатарка. Повече не е нужно, за да не се измести фокусът, само малко за акцент. Когато я опитате, ще разберете какво имаме предвид. Хората, на които я поднесете, няма да разберат, но ще ви попитат как сте я направили толкова апетитна и различна. Доверете ни се и няма да сбъркате.
Добър апетит!
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на парчета и го запържете в тенджера със загрято олио.
2. Прибавете нарязаните лук, моркови и гъби и ги задушете заедно с месото за 5 минути.
3. Налейте вода до средата на тенджерата, подправете с черен пипер и оставете да ври докато месото омекне. Посолете, когато агнешкото е напълно сварено.
4. Разбъркайте яйцата и киселото мляко в дълбок съд, гребвайте с черпак от бульона на супата и го прибавяйте бавно и при непрекъснато бъркане, за да не се пресече. След това върнете застройката обратно в тенджерата.
5. Подправете готовата супа със ситно нарязан магданоз.
Внимание: Съдържа яйца и кисело мляко, които могат да предизвикат алергични реакции.