Супа от скариди с домати и чесън

Супа от скариди с домати и чесън

0 от общо 0 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • скариди - 500 гр - 16.98 лв
  • стерилизирани домати на кубчета - 450 гр - 1.79 лв
  • булгур - 1/2 ч.ч. - 0.38 лв
  • лук - 1 глава - 0.13 лв
  • зелени чушки - 1 бр - 0.22 лв
  • моркови - 1 бр - 0.13 лв
  • лимони - 1 бр - 0.21 лв
  • чесън - 4 скилидки - 0.32 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • зехтин - 2 с.л. - 0.22 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Тази супа от скариди с домати и чесън е гъста, плътна и питателна. Отива повече на хладното време за разлика от гръцката рецепта, която вече сме ви показвали и която е по-рядка и носи свежестта на лятото и морския бряг. Тук вкусът на доматите се усеща много добре и имаме сгъстител – булгур. И определено е по-вкусна, когато е топла.

Тази супа от скариди с домати и чесън е поздрав към всички, които смятат, че морски дарове се ядат само през лятото. Нищо подобно! В ноемврийския или декемврийския студ ще ви дойде много добре една купичка от нея. Няма да ви подсказваме напитка, защото тя е въпрос на лични предпочитания. Към супата може да поднесете и тарама хайвер или рибена разядка с крекери, за да затворите концепцията. Тя е достатъчно засищаща, така че може да минете и без основно ястие.

Трикът, който няма да запазим за себе си, а щедро ще споделим, е, че супата от скариди с домати е много вкусна, когато я поднесете с лъжица крема сирене. То омекотява киселинността на доматите и допълва сладкия вкус на скаридите. По желание може да я подлютите, но без да прекалявате, само да провокирате небцето. Трябва ви само филийка препечен хляб и нищо друго.

Добър апетит!

  1.  В голяма тенджера загрейте зехтина на средно силен огън. Задушете нарязаните на кубчета лук, морков и чушка и счукания чесън в продължение на няколко минути, докато омекнат.
  2.  Добавете булгура, доматите и врящата вода, разбъркайте и оставете супата да заври. Гответе около 10 минути, докато булгурът е почти сварен.
  3.  През това време почистете скаридити и ги нарежете на парчета с големина 2 см, ако са големи, или ги оставете цели, ако са по-дребни.
  4.  След като булгурът се свари, прибавете скаридите в тенджерата. Гответе още 3-5 минути и подправете с прясно смлян черен пипер, сол и лимонов сок и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте и отдръпнете от котлона.

Внимание: Съдържа скариди, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти