Салата айсберг с риба тон

Салата айсберг с риба тон

салата айсберг риба тон
Снимка: Mate Kitchen
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • салата айсберг - 1 бр - 2.99 лв
  • краставици - 1 бр - 0.60 лв
  • чери домати - 200 гр - 2.79 лв
  • селъри - 3 стръка - 1.35 лв
  • сирене - 100 гр - 1.00 лв

Хрупкаво, свежо, питателно, вкусно… всичко е вярно за тази лесна салата айсберг с риба тон от Mate Kitchen. Обичаме я, защото е бърза и непретенциозна, а резултатът е толкова удовлетворяващ. Продуктите в нея не са много, но създават приятно разнообразие. Сочният айсберг и краставицата, сладките чери домати, характерният нежен вкус на стръковете селъри, копърът, соленото сирене и рибата тон… Ще останете приятно изненадани.

Ако стомахът ви не се съпротивлява срещу комбинациите от различни съставки, небцето ви определено ще се впечатли. Причината за това е вълшебството, което сътворяват сиренето, копърът и рибата тон. Изумително е колко много си подхождат! От тях можете да си направите дори солен пастет, с който да намажете мини палачинки за ефектно предястие, или да го поднесете като разядка с крекери.

Дали рибата да бъде в собствен сос или в растително олио, е въпрос на лични предпочитания. Ако изберете тази в олио, непременно го използвайте, за да овкусите салатата. Обединява съставките по неповторим начин, съветват от Mate Kitchen.

Що се отнася до селърито, преди да го нарежете във вашата салата айсберг с риба тон, ви препоръчваме да отстраните конците. Усещането, когато попаднат в устата не е никак приятно. Тези свежи и сочни стръкове са много подходящи за салати, защото нямат характерната острота на главестата целина. Вкусът е много по-деликатен и вероятността да ви допадне, включително и в комбинация с моркови и зеле, е значително по-голяма.

Опитайте!

  •  Почистете айсберга, нарежете го на ивици и го сложете в купа.
  •  Прибавете обелената и нарязана на кубчета краставица, почистената от конците и нарязана на дребно целина, измитите и нарязани на половинки чери домати, отцедената риба тон и нарязания на ситно копър.
  •  Овкусете с лимон, зехтин и сол. Накрая добавете и натрошеното сирене, разбъркайте и сервирайте!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа селъри, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти