Необходими продукти:
450 г пилешко филе
1 с. л. зехтин
1 с. л. масло
черен пипер
сол
За ориза:
300 г ориз
1 л. пилешки бульон
100 мл бяло вино
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
200 г спанак
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
50 г пармезан
40 г масло
60 мл сметана
Начин на приготвяне:
Запържете нарязаното на кубчета месо. Подправете със сол и черен пипер.
В друг тиган задушете лук и черен пипер. Към него прибавете измития ориз, бяло вино и бульон. Подправете със сол и черен пипер. Прибавете още спанак и сметана.
За финал смесете ориза със запърженото месо, масло и пармезан.
Консумирайте още топло.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Още идеи:
Азиатското чудо – кафяв ориз
Див ориз за необуздани гозби
4 + 1 рецепти с ориз
Ризото - поглед в дълбочина
Как да сварим ориз в микровълнова фурна
Ориз с печурки
Малък трик за намаляване на калориите в ориза