Риба по виетнамски с копър и куркума

Риба по виетнамски с копър и куркума

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

2 ч.л. куркума

3 см корен джинджифил

1 ч.л. захар

2 с.л. рибен сос

500 г бяла риба (треска или др.), без кожа и кости

100 г вермичели (тънки оризови спагети)

60 мл слънчогледово олио

1 червена люта чушка

шепа копър

шепа листа кориандър

1 връзка пресен лук

2-3 с.л. безсолни печени фъстъци

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете в тавичка рибния сос, захарта, куркумата, настъргания джинджифил и разбъркайте добре.

2. Нарежете рибата на големи парчета и ги овалйте много добре в маринатата. Оставете настрани за 10 минути.

3. Сварете оризовите спагети във вряща подсолена вода за 3-4 минути. Презедете ги и ги изплакнете със студена вода.

4. Сипете олиото в дълбок тиган и го загрейте. Поставете парчетата риба в тигана и пържете до златисто, от двете страни, за около 3-4 минути. Поръсете с половината нарязана на тънки кръгчета люта чушка и нарязания на тънки кръгчета пресен лук. Накрая поръсете с копър и листа кориандър.

5. Сервирайте пържената риба, поръсена с още люта чушка, листенца кориандър и едросчукани печени фъстъци с оризови спагети.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти