Създадено за Dr. Oetker

Пържени тиквички с магданоз, чесън и Pikant Fix Dr. Oetker

Пържени тиквички с магданоз, чесън и Pikant Fix Dr. Oetker

Пържени тиквички
Снимка: Mate Kitchen
2.82 от общо 11 гласа
75 мин.
Необходими продукти
  • тиквички - 3,5 кг - 6.97 лв
  • магданоз - 2 връзки - 2.58 лв
  • чесън - 3 глави - 0.80 лв
  • Пикант фикс сладко-кисела на Dr.Oetker - 1 пакет - 1.15 лв
  • олио - 60 мл - 0.25 лв
  • захар - 150 гр - 0.40 лв
  • винен оцет 6-9% - 300 мл - 1.15 лв
  • вода - 1,4 л

Една от салатите, които най-много ни липсват през зимата, са апетитните подлучени пържени тиквички. Да, вярно е, че тиквички вече се продават целогодишно. Вярно е обаче, че вкусът им през зимата е много далеч от този, който имат раслите на слънце през лятото.

Ако искате да се насладите на летния им вкус в студените месеци, направете си тази рецепта за пържени тиквички с чесън и магданоз. Чудно ракиено мезе става от тях, освен това са и великолепна гарнитура към печено месо. Всичко, което ви е нужно, са тиквички (ако са домашни, още по-добре), магданоз и чесън. И тайната съставка – Pikant Fix сладко-кисела от Dr. Oetker.

Pikant Fix сладко-кисела се прибавя директно към класическата смес (вода, оцет, захар) и след като маринатата заври, се изсипва върху зеленчуците. По този начин туршиите се приготвят за рекордно кратко време, без да се налага да ги стерилизирате. Зеленчуците, от своя страна, запазват формата, консистенцията и витамините си.

С Pikant Fix сладко-кисела можете да си направите не само любимите пържени тиквички. Можете да съхраните пържени или гриловани всички онези зеленчуци, които обичате да си хапвате през лятото. Това предлага необятен простор за кулинарното въображение и ви дава възможност да изобретите свои собствени авторски рецепти за салати и туршии през зимата. Можете, разбира се, да се доверите и на старите, добре изпитани, но да си ги приготвите по-лесно и бързо и да можете да ги консумирате след само две седмици.

Опитайте! Ще останете доволни.

Количеството продукти, което сме посочили в списъка с продукти, е за 6 буркана пържени тиквички с чесън и магданоз от по 500 мл.

  1.  Нарежете тиквичките на шайби с дебелина около 1 см.
  2.  Загрейте тиган, налейте олиото и запържете тиквичките до златист загар и от двете страни. Извадете ги в подходящ съд с капак. Работете на малки порции - 2 лъжици олио за ред тиквички. Повтаряйте така докато запържите всички тиквички.
  3.  Нарежете чесъна и магданоза на ситно и ги сложете в отделни купички.
  4.  Загрейте вода в тенджера и в нея изсипете съдържанието на 1 пакетче Pikant Fix сладко-кисела. Разбъркайте добре, прибавете захарта и оцета и разбъркайте добре. Оставете на котлона.
  5.  В предварително затоплени буркани (на 50 градуса във фурната) подредете магданоз, чесън, ред тиквички, магданоз, отново чесън, ред тиквички, пак магданоз, чесън, тиквички и завършете с чесън и магданоз. След като маринатата е вряла 5-7 минути, залейте тиквичките в буркана до самия връх, затворете и обърнете с капачката надолу.
  6.  Напълнете всички буркани и ги оставете с капачката надолу поне 15-20 минути, а най-добре докато изстинат напълно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти