Пържен ориз с кренвирши КЕН и зеленчуци

Удоволствие по две – повече вкус, повече аромат и повече текстура.

1 от общо 2 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • ориз - 1 ч.ч. - 0.81 лв
  • замразени зеленчуци - 1 пакет - 3.29 лв
  • кренвирши КЕН - 4 бр - 5.80 лв
  • яйца - 3 бр - 2.00 лв
  • соев сос - 3 с.л. - 0.24 лв
  • олио - 60 мл - 0.25 лв
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Любимият пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски, но допълнен със сочни кръгчета запържени кренвирши… Как ви звучи? Удоволствие по две – повече вкус, повече аромат и повече текстура. А ако добавите и лют сос или лют пипер на люспи, става просто неустоимо.

В случай че винаги сте искали да си направите пържен ориз вкъщи, но не сте знаели как, рецептата не е никак трудна. И върху тази основа можете да добавяте какво ли не. Важно е да разполагате с дълбок тиган и да не се страхувате да готвите на висока температура.

Можем да се обзаложим, че не ви е хрумвало да си направите пържен ориз със зеленчуци и кренвирши. Тази вкуснотия е поредното доказателство за това колко са универсални кренвиршите като кулинарен продукт. Можете да ги приготвяте по всевъзможни начини и никога няма да ви станат скучни. Просто оставете на въображението ви да ви води и, разбира се, винаги избирайте качествени колбаси с високо съдържание на месо и възможно най-кратък състав. Заложете на кренвирши КЕН и ще останете доволни.

Що се отнася до зеленчуците във вашия пържен ориз, оставете личните ви предпочитания да ви водят. Някои харесват микс от царевица, грах и червени чушки. Други ще добавят тиквички и лук, трети ще предпочетат соеви кълнове, гъби и бамбук. Няма грешен отговор, всичко е вкусно.

Приятно готвене и добър апетит!

  1.  В касерола налейте 2,5 чаши вода, налейте олио и добавете ориза. Варете докато усвои почти цялата течност. Разбъркайте, похлупете с капак, отдръпнете от котлона и оставете встрани, без да отваряте, за поне 20 минути.
  2.  В дълбок тиган загрейте олио и запържете ориза за 3-4 минути, като го разбърквате периодично. Подправете със сол и черен пипер и продължете да разбърквате за още 3-4 минути.
  3.  Дръпнете от котлона, изсипете ориза в купа и върнете тигана на котлона. Загрейте мазнина и запържете обелените и нарязани на колелца кренвирши КЕН. След като добият лек златист загар, добавете размразените зеленчуци, овкусете със соев сос и запържете за още няколко минути.
  4.  Добавете запържения ориз към кренвиршите, разбъркайте добре и дръпнете от котлона.
  5.  В купа разбийте яйцата и ги изсипете в загрят и намазнен тиган. Бъркайте ги непрекъснато докато жълтъкът леко се стегне, след това ги добавете в тигана при кренвиршите и ориза. Разбъркайте за още 2-3 минути на котлона, отдръпнете и сервирайте.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти