- ориз - 1 ч.ч. - 0.81 лв
- замразени зеленчуци - 1 пакет - 3.29 лв
- кренвирши КЕН - 4 бр - 5.80 лв
- яйца - 3 бр - 2.00 лв
- соев сос - 3 с.л. - 0.24 лв
- олио - 60 мл - 0.25 лв
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Любимият пържен ориз със зеленчуци и яйца по китайски, но допълнен със сочни кръгчета запържени кренвирши… Как ви звучи? Удоволствие по две – повече вкус, повече аромат и повече текстура. А ако добавите и лют сос или лют пипер на люспи, става просто неустоимо.
В случай че винаги сте искали да си направите пържен ориз вкъщи, но не сте знаели как, рецептата не е никак трудна. И върху тази основа можете да добавяте какво ли не. Важно е да разполагате с дълбок тиган и да не се страхувате да готвите на висока температура.
Можем да се обзаложим, че не ви е хрумвало да си направите пържен ориз със зеленчуци и кренвирши. Тази вкуснотия е поредното доказателство за това колко са универсални кренвиршите като кулинарен продукт. Можете да ги приготвяте по всевъзможни начини и никога няма да ви станат скучни. Просто оставете на въображението ви да ви води и, разбира се, винаги избирайте качествени колбаси с високо съдържание на месо и възможно най-кратък състав. Заложете на кренвирши КЕН и ще останете доволни.
Що се отнася до зеленчуците във вашия пържен ориз, оставете личните ви предпочитания да ви водят. Някои харесват микс от царевица, грах и червени чушки. Други ще добавят тиквички и лук, трети ще предпочетат соеви кълнове, гъби и бамбук. Няма грешен отговор, всичко е вкусно.
Приятно готвене и добър апетит!
- В касерола налейте 2,5 чаши вода, налейте олио и добавете ориза. Варете докато усвои почти цялата течност. Разбъркайте, похлупете с капак, отдръпнете от котлона и оставете встрани, без да отваряте, за поне 20 минути.
- В дълбок тиган загрейте олио и запържете ориза за 3-4 минути, като го разбърквате периодично. Подправете със сол и черен пипер и продължете да разбърквате за още 3-4 минути.
- Дръпнете от котлона, изсипете ориза в купа и върнете тигана на котлона. Загрейте мазнина и запържете обелените и нарязани на колелца кренвирши КЕН. След като добият лек златист загар, добавете размразените зеленчуци, овкусете със соев сос и запържете за още няколко минути.
- Добавете запържения ориз към кренвиршите, разбъркайте добре и дръпнете от котлона.
- В купа разбийте яйцата и ги изсипете в загрят и намазнен тиган. Бъркайте ги непрекъснато докато жълтъкът леко се стегне, след това ги добавете в тигана при кренвиршите и ориза. Разбъркайте за още 2-3 минути на котлона, отдръпнете и сервирайте.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.