Пълнозърнести гофрети

Пълнозърнести гофрети

0 от общо 0 гласа
50 мин.
Необходими продукти
  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр - 2.16 лв
  • пълнозърнесто брашно - 400 гр - 0.92 лв
  • брашно от лимец - 400 гр - 3.00 лв
  • кафява захар - 1 ч.ч. - 0.80 лв
  • козе кисело мляко - 1 ч.ч. - 1.40 лв
  • олио - 1 ч.ч. - 0.84 лв
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. - 0.01 лв

Хайде сега, изкилиферчени неща – пълнозърнести гофрети! Не може ли да си хапваме най-нормални, с бяло брашно, ще попитат някои от вас. Може, но не всички могат да си го позволят по ред причини – най-често здравословни или пък свързани със специфичен начин на хранене, споделят от Mate kitchen.

И най-дисциплинираният, спортуващ и грижещ се за тялото си човек например има нужда да хапне нещо сладко. Не може обаче да е каквото и да е. И ето тук нашите пълнозърнести гофрети се явяват като вкусно и здравословно спасение!

Голямото предимство на тези пълнозърнести гофрети далеч не е само в избора на брашно за тях. Козето кисело мляко в състава им е бедно на калории. В 100 грама има само 63. В пъдпъдъчите яйца пък се съдържат повече биологично активни вещества отколкото в яйцата на която и да е друга птица. Те са изключително богати на витамин А, В1 и В2. Ценен източник са и на витамин В12, заради който се предпочитани от вегетарианците. Богати са и на цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и желязо. Ето защо са препоръчителна част от менюто на хора, които се подлагат на тежко физическо натоварване, както и като част от диетичното хранене.

Можете да поднесете пълнозърнестите гофрети с топинг по желание. За да бъде все пак в синхрон с хранителния режим, който спазвате, е препоръчително това да са пресни плодове, мед или кленов сироп. Бихте могли да си направите и веган шоколад – вече сме ви показвали рецептата за него в Mate Kitchen.

  1.  Активирайте содата в киселото мляко.
  2.  В голяма купа счупете яйцата. Добавете мазнината, захарта и киселото мляко със содата и разбъркайте добре.
  3.  Добавете брашното на части и бъркайте до пълното му усвояване. Трябва да се получи меко тесто.
  4.  Оставете тестото да си почине за 10 минути, а през това време включете гофретника да се загрява.
  5.  Намажете плочите на гофретника с малко олио и поставете от тестото, което предварително сте оформили. Затворете и изчакайте да се изпече от двете страни. Сервирайте гофретите с топинг по ваш вкус!

Внимание: Съдържа пълнозърнесто брашно, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти