Необходими продукти за 2 порции:
200 г краве сирене
1/2 кофичка изцедено кисело мляко
1 стрък пресен лук
2–3 стръка магданоз
1/2 ч. л. сос “Уорчестър”
1/2 ч. л. чили сос (кетчуп)
1 печена чушка
200 г консервирана царевица
1 скилидка чесън
1/2 франзела
риган за поръсване
олио за намазване
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Сиренето се намачква в купа с дървена лъжица и се смесва с киселото мляко. Разбърква се хубаво, докато се получи пастет. Добавят се нарязаните наситно пера зелен лук и магданозът. Овкусява със соса „Уорчестър”, чили соса и черен пипер.
2. Чушката се нарязва наситно и заедно с царевицата се добавя към пастета, след което отново се разбърква добре.
3. Франзелата се нарязва на филийки, а чесънът – наситно. Филийките се поръсват първо с олио, а след това – с наситнен чесън и риган.
4. Пекат се само отгоре около 10 минути в предварително сгорещена до 200–220 градуса фурна. Поднасят се с разядката.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: