1 глава китайско зеле
1/2 глава червено зеле
1/2 глава бяло зеле
за дресинга:
2 моркова
1 скилидка чесън
1/4 глава лук
30 г пресен джинджифил
3 с. л. фъстъчено олио
3 с. л. оризов оцет
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. соев сос
1 1/2 ч. л. захар
1 ч. л. сок от лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Бялото и червеното зеле се нарязват натънко, посоляват се и леко се намачкват. Смесват се с нарязаното натънко китайско зеле.
Морковите и джинджифилът се обелват и се настъргват.
Лукът се смила в блендер с чесъна и джинджифила. Добавят се морковите и оцетът, и отново се смила.
Сместа се изсипва в купа. Прибавят се доматеният концентрат, фъстъченото олио, соевият сос, захарта, сол, черен пипер и лимоновият сок.
Зелевата салата се овкусява с дресинга и се сервира.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук