Необходими продукти за 4 порции:
1 малка зелка
1 малка глава червено цвекло
2 моркова
100 г соеви кълнове
2 стръка листа от целина (магданоз)
150 г кисело мляко
2 с. л. майонеза
1 щипка сол
1 щипка захар
10 г зехтин
лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне:
Зелето се реже на тънки ивици, цвеклото и морковите се настъргват. Всичко се смесва в подходяща купа и се разбърква. Поръсва се с кълновете и ситно нарязаната целина.
Залива се със соса, приготвен от млякото, майонезата, зехтина, лимоновия сок, солта и захарта.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
3 нови начина да сервираме салата
Ризото с червено цвекло и орехи
Защо кълновете са така полезни