Необходими продукти (за 50 хапки):
1/2 чаша сурови тиквени семки
2 чаши сварен нахут
1 малка глава лук, нарязан на ситно
1 връзка свежи подправки (копър, магданоз, босилек или смес), нарязани на ситно
2 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица брашно от елда
1 чаена лъжичка кимион
1 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180 градуса. Разстиламе широка тава с хартия за печене и напръскваме дъното с малко мазнина.
След това поставяме семките в кухненския робот и блиндираме за 30 секунди. Добавяме останалите продукти и продължаваме да блиндираме още 1-2 минути. Получената смес трябва да бъде с подходяща за моделиране на хапки консистенция.
Оформяме топчета с големината на орех и ги подреждаме в тавата. От време на време мокрим ръцете си с вода, за да не залепва по тях сместа.
Печем 15-20 минути, докато хапките придобият златиста коричка.
Зелени хапки
Предястие с екологично чист привкус
14310