моркови - 3 броя
картофи - 2 броя
лук - 1 глава
целина - 1/2 глава
яйца - 1 бр.
масло - 60 гр
кисело мляко - 1/2 ч.ч.
фиде - 2 топки
магданоз - 1/2 връзки
сол на вкус
черен пипер на вкус
Това е може би най-лесната за приготвяне зеленчукова супа, която може да съществува, отбелязват кулинарите от Mate Kitchen. Всеки начинаещ кулинар, изгладнял за супа мъж или тийнейджър може да я направи без никакво затруднение. Не е необходимо нищо повече от картофи, целина, моркови, лук, магданоз, мляко и яйце за застройка. Само ренде, с което да настържете всичко, защото дори усилието за рязане на зеленчуците е спестено. Така всичко в тенджерата е с еднаква форма и размер и се сварява равномерно и за едно и също време.
За малко повече от час топлата зеленчукова супа ще е на масата. Макар и с простички продукти, тя е много вкусна - причината е в маслото, то е вълшебната съставка. Не зехтин, защото той дава специфичен дъх на храната, особено когато се затопли - само бучка масло. Знаете какво прави то с ориза, сварените макарони, скромната препечена филийка…
Имате избор – можете да направите супата по-рядка или пък по-гъста, почти като яхния. Тогава ще ви трябва само филийка хляб и парче сирене и можете дори да се нахраните с нея. Между другото, сиренето е чудесна добавка към зеленчуковите супи. Можете да го натрошите във всяка купичка или да го предложите отделно, препоръчва Mate Kitchen. От топлината на супата то се отпуска и добавя чудесен вкус към зеленчуците. Добавете малко черен пипер и друго не ви е нужно.
Начин на приготвяне:
1. Настържете на едро ренде лука, морковите, целината и картофите, и ги пуснете във вряща подсолена вода.
2. След като се сварят, добавете ситно нарязания магданоз, маслото и фидето.
3. Докато фидето се вари, разбийте заедно яйцето и киселото мляко със сол и черен пипер.
4. Разредете застройката с бульон от супата и върнете в тенджерата при непрекъснато бъркане. Оставете супата да поеме от застройката за 10-15 минути и поднесете.
Внимание: Съдържа яйца, кисело мляко, масло, фиде и целина, които могат да предизвикат алергични реакции.