2 цикории
1 зелена салата
80 г печени орехи
1 голяма круша
1 малка глава лук
4 с. л. зехтин
1 с. л. мед
2 с. л. ябълков оцет
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва, нарязва се наситно и се запържва в 1 с. л. зехтин, докато омекне.
Крушата се бели, почиства се от семките, реже се на малки кубчета и се добавя към лука, като се готви, докато омекне.
Всичко се сипва в купата на блендер, добавят се оцетът, сол и черен пипер на вкус, медът и останалият зехтин, и се пасира. Полученият дресинг се оставя да се охлади добре.
Зелената салата се измива, подсушава се и се накъсва. Добавя се и цикорията, нарязана наедро.
Салатата се залива с дресинга и се поднася с накълцани орехи. По желание се поръсва с кубчета синьо сирене.
Бърза зелена салата с маринован лук
Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи