1 зелена салата
100 г бейби спанак
50 г филирани бадеми
350 г козе сирене "Роблер"
140 мл зехтин екстра върджин
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 лимон
1 скилидка чесън
1 пълнозърнеста багета
галета за овалване
сол на вкус
1 зелена салата
100 г бейби спанак
50 г филирани бадеми
350 г козе сирене "Роблер"
140 мл зехтин екстра върджин
4 стръка мащерка
1 стрък розмарин
1 лимон
1 скилидка чесън
1 пълнозърнеста багета
галета за овалване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете козето сирене на шайби. Стрийте чесъна на паста и я разбъркайте с 80 мл зехтин, настъргана лимонова кора и нарязаните на ситно розмарин и мащерка.
Мариновайте сиренето в сместа за 1 нощ.
Извадете сиренето, оваляйте го в галета и го изпържете в сух тиган, до златисто, от двете страни.
Нарежете багетата на тънки филийки. Подредете ги в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса, с вентилатор, до златисто, за около 8 минути.
Запечете филираните бадеми за кратко в сух тиган. Накъсайте зелената салата и я смесете с листата спанак. Овкусете със сол, лимонов сок и останалия зехтин.
Гарнирайте салатата със сиренето, филийките хляб и бадемите.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук