Необходими продукти за 2 порции:
360 г сърцевина от зелена салата
за гъбите:
12 печурки
180 г сирене „Бри“
50 г орехи
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус
за винегрета:
50 г лук
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. минерална вода
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Гъбите се измиват, пънчетата се махат и гъбите се запържват в зехтина. Върху всяка се сипва по малко от балсамовия оцет и се пълнят с наситнените орехи. Отгоре се слага по парче сирене и се запичат 8–10 минути във фурна при температура 180 градуса.
2. Нарязаният наситно лук и останалите продукти за винегрета се смесват в подходящ съд и се разбъркват.
3. Зелената салата се овкусява с винегрета и се гарнира със запечените гъби.
Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!
Още рецепти:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Богата салата с червен боб, царевица и риба тон