Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи

Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи

Зелена салата с гъби, сирене „Бри“ и орехи
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 2 порции:
360 г сърцевина от зелена салата

за гъбите:
12 печурки
180 г сирене „Бри“
50 г орехи
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус

за винегрета:
50 г лук
2 с. л. балсамов оцет
1 с. л. минерална вода
4 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Гъбите се измиват, пънчетата се махат и гъбите се запържват в зехтина. Върху всяка се сипва по малко от балсамовия оцет и се пълнят с наситнените орехи. Отгоре се слага по парче сирене и се запичат 8–10 минути във фурна при температура 180 градуса.

2. Нарязаният наситно лук и останалите продукти за винегрета се смесват в подходящ съд и се разбъркват.

3. Зелената салата се овкусява с винегрета и се гарнира със запечените гъби.

Вижте още рецепти в специализирания кулинарен канал във Vbox7.com ТУК!

Още рецепти:

Как се е появила шопската салата?

3 нови начина да сервираме салата

5-те съставки на идеалната салата

Богата салата с червен боб, царевица и риба тон

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти