Зелен боб с лимонов пипер и пармезан

Разнообразете менюто си с тази свежа комбинация

5 от общо 1 гласа
40 мин.
Необходими продукти

800 г замразен зелен фасул

80 г пармезан

60 г краве масло

2–3 филийки бял хляб (4 с.л. хлебни трохи)

1 ч.л. сух чесън

сол на вкус

прясна мащерка за сервиране

 

За лимоновия пипер:

кората от 1 лимон

1 ч.л. бял пипер на зърна

1/2 ч.л. сол

Начин на приготвянe:

1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2-3 минути. Отцедете го.

2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта.

3. Сложете отцедения фасул в тава, добавете маслото, нарязано на кубчета, оставете да се разтопи и разбъркайте.

4. Овкусете с лимоновия пипер и сухия чесън и хубаво разбъркайте. Поръсете с настъргания пармезан и хлебните трохи.

5. По желание полейте и с малко зехтин. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте с накълцани листенца от прясна мащерка.

 

Съвет: Може да използвате зелен фасул от консерва или от буркан. В този случай не е нужно да го варите предварително.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти