Необходими продукти за 3 рулца:
1 средно голяма тиквичка
50 г крема сирене
50 г филе от пушена сьомга
2–3 листа маруля
50 г авокадо
зехтин за намазване
за майонезения сос:
3–4 с. л. майонеза
1–2 скилидки чесън
1 ч. ч. сок от кисели краставички
Начин на приготвяне:
1. Тиквичката се измива и от нея се изрязват 3 филийки по дължина. Намазват се леко със зехтин и се изпичат на скара, оребрен тиган или барбекю от двете страни.
2. Изстиналите тиквички се намазват със сиренето, отгоре се слага филе от пушена сьомга и се завиват рулца.
3. Сосът се приготвя, като майонезата се разбива със сока от кисели краставички и счукания чесън.
4. Рулцата се сервират върху канапе от накъсаната наедро маруля и ситно нарязаното авокадо и се поливат с майонезения сос.
Сходни рецепти:
Рибни рулца
Рулца от патладжан
Рулца с бекон
Салата с рулца от пушена сьомга
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!