Необходими продукти:
1 пакет кори
500 г сирене
5 яйца
около 1 чаена чаша мазнина (масло или олио)
400 г кисело мляко
2 щипки сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 200 градуса. В купа разбиваме яйцата, прибавяме към тях киселото мляко, в което предварително сме загасили содата и мазнината. Разбъркваме добре.
Всяка кора намазваме с част от млечно-яйчената смес и поръсваме с натрошено сирене. Завиваме на руло и поставяме в намаслена тава. Първата кора навиваме като охлюв, а останалите редим около нея. След като завършим баницата, я заливаме с остатъка от млечно-яйчената смес.
Печем баницата, докато придобие хубава златиста коричка. След като я извадим от фурната, я поръсваме леко с вода и я покриваме с кърпа.
Вита баница
Няма нищо засукано в нея
17135