сирене - 300 гр
крема сирене - 300 гр
сушени кайсии - 100 гр
черен пипер на вкус
ядки микс за гарниране
Солените трюфели с краве сирене са много естетско предястие. Имаме два вида сирене – традиционното краве и крема, за да омекоти текстурата и да неутрализира солеността. Нарязаните на ситно сушени кайсии добавят елемент на сладост и балансират млечния вкус. Съчетанието със сирене е великолепно. Ядките са хрупкавият финал, с който добавяте текстура и още вкус. Ние направихме трюфелите със суров шамфъстък, но с лешници също са изключителни. В краен случай можете да ползвате орехи.
По-важното обаче е какво сирене избирате. За трюфели с краве сирене то трябва да е добре узряло и твърдо, с наситен млечен вкус и балансирано количество сол. Само така можете да сте сигурни, че хапките ще се получат точно така, както трябва и както ги искате. Иначе казано – съвършени!
Приятелският ни съвет е да не приготвяте тези трюфели с краве сирене само когато очаквате гости. Правете ги по-често и за себе си. Всички имаме нужда от малки глезотийки в ежедневието, за да се отпуснем и да се почувстваме специални. Чаша вино, няколко солени трюфела, удобно канапе и животът вече изглежда по-щедър и ласкав.
Наздраве и да ви е вкусно!
Начин на приготвяне:
1. Намачкайте сиренето в купа.
2. Добавете крема сиренето и нарязаните на ситно кайсии и овкусете с черен пипер.
3. Приберете сместа в хладилника за 1 час. След това я извадете, оформете топчета с еднаква големина и ги оваляйте в натрошени ядки.
4. Приберете трюфелите от сирене в хладилника и ги съхранявайте на студено докато дойде време да ги поднесете.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа крема сирене, което може да предизвика алергични реакции.