Необходими продукти:
600 г сладки картофи
3 глави лук
50 г тиквени семки
5 с. л. зехтин
30 г масло
1 с. л. сол
1/2 ч. л. сода за хляб
1/4 ч. л. лют пипер
1/4 ч. л. канела
150 г фета сирене
1 клонка розмарин
Начин на приготвяне:
Нарежете на еднакви парчета сладките картофи. Поръсете със зехтин, розмарин, сол и черен пипер.
Запечете за 40 минути на 200 градуса.
В зехтин и масло запържете 3 глави лук, нарязани на полумесци. Овкусете със сол, четен пипер и сода за хляб.
След 20 минути лукът трябва да се е карамелизирал.
Посолете със сол и червен пипер тиквените семки и ги затечете с малко зехтин на тигана.
Смесете отделните компоненти от салатата и поръсете с натрошено сирене.
Консумирайте салатата топла.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук