2 малки глави карфиол
3 глави червено цвекло
5 моркова
60 мл зехтин
1 връзка магданозза дресинга:
40 мл цитрус соев сос
60 мл зехтин
2 с. л. горчица
Начин на приготвяне:
Карфиолът се почиства и се разделя на малки розички. Морковите и цвеклото се обелват. Морковите се нарязват на шайби.
Цвеклото се реже на кубчета. Зеленчуците се заливат със зехтина. Пекат се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Сосът се смесва с горчицата и зехтина. Разбиват се с телена бъркалка.
Топлите зеленчуци се заливат с дресинга. Разбъркват се с наситнения магданоз и се поднасят.
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук