Тиквички със сирене и салца „Верде“

Свежо и леко лятно предястие

5 от общо 1 гласа
60 мин.
Необходими продукти

5-6 тиквички

500 г краве сирене

брашно за овалване

сол на вкус

За доматения сос:

600 г домати на кубчета от консерва

200 г лук

4 скилидки чесън

200 г печени червени чушки

2 с.л. зехтин

1 ч.л. сух риган

1 щипка захар

сол на вкус

За салца „Верде“:

1/2 връзка мента

1/2 връзка магданоз

1 скилидка чесън

2 с.л. червен винен оцет

1 ч.л. дижонска горчица

2 бр. аншоа

2 с.л. студено пресован зехтин

Начин на приготвяне:

1. Разполовете тиквичките по дължина.

2. Посолете, оваляйте в брашно, залейте ги със зехтин и ги печете на 180 градуса за около 40 минути.

3. За доматения сос нарежете на ситно лука, чесъна и чушките. Запържете ги в зехтина и добавете доматите. Гответе до получаването на гъст сос. Овкусете със сол, захар и риган.

4. За салцата сложете в блендер листенцата магданоз и мента, оцета, чесъна, аншоата, горчицата, зехтина и пюрирайте.

5. Залейте тиквичките със соса и поръсете обилно със сирене. Гарнирайте със салцата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти