Необходими продукти:
4 бр. тиквички
черен пипер
сол
Продукти за плънката:
250 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
шепа пресен копър
шепа пресен магданоз
1 морков
1/2 ч.л. пушен червен пипер
(и вътрешността от тиквичките)
зехтин
100 г кашкавал
копър за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и обелете тиквичките. Внимателно издълбайте вътрешността им с помощта на лъжица и ги подредете в тавичка с издълбаната част нагоре.
Нарежете на ситно лука и една скилидка чесън и ги задушете с малко зехтин и вода, до омекване. Добавете каймата, подправете с черен пипер, пушен червен пипер и сол и я задушете до готовност. Нарежете вътрешността на тиквичката на ситно, обелете и нарежете и моркова на парченца, заедно с втората скилидка чесън и ги запържете в друг съд с малко зехтин, без да добавяте вода, тъй като тиквичките сами си пускат. Добавете нарязани на ситно копър и магданоз. Когато омекнат изсипете сместа при каймата и разбъркайте добре. Напълнете тиквичките обилно с така приготвената плънка.
Полейте със струйка зехтин, налейте 1 пръст вода в тавичката и пъхнете тавата в силно загрята фурна, докато заври, след това намалете на 170 градуса и гответе на бавен огън до готовност, около 30 минути, докато останат на мазнина, със съвсем малко сос. Пет минути преди да ги извадите поръсете с настърган кашкавал, за да се стопи отгоре. Поднесете топли, в компанията на таратор.
Още една идея за паста от тиквички:
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!