- телешки суджук Орехите - 1 бр - 10.99 лв
- бутер тесто - 400 гр - 2.00 лв
- гъби - 250 гр - 2.49 лв
- козе сирене - 125 гр - 4.28 лв
- яйца - 1 бр - 0.67 лв
- лук - 1 глава - 0.12 лв
- чесън - 2 скилидки - 0.16 лв
- бяло вино - 50 мл - 0.53 лв
- зехтин - 50 мл - 0.55 лв
- магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
- прясна мащерка - 1/2 ч.л.
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Ах, колко разточителна и разглезваща е закуската през почивните дни с тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“. Ленива, късна, бавна… Длъжни сме да се насладим на всяка хапка, защото това просто не е храна, която се хапва набързо, на крак, между другото. Красива чиния, нож, вилица, салфетка, на масата, никакво ядене с ръка!
Всичко трябва да е съвършено пипнато, защото вкусът на нашия тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“ е пипнат до съвъшенство. Говеждото месо, гъбите, козето сирене, намекът за чесън, мащерка и бяло вино. Всичко се допълва перфектно и нищо не ви липсва. Убедени сме, че няма да си го приготвяте само за късна закуска. От него става отлично топло предястие с чаша вино или дори основно – зависи колко сте гладни и дали сте в настроение да се нахраните обилно, или да се поглезите с нещо по-така.
Предимството на апетитния тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“ е, че можете да ползвате бутер тесто. Това значително скъсява времето за приготвянето му и ви позволява да се фокусирате върху плънката, която всъщност е звездата тук. Съветът ни е да й отделите необходимото време и най-вече да я оставите да изстине, за да може да се сгъсти. Ако течността не се е изпарила докрай, плънката ще остане по-течна и ще намокри тесто, което няма да му даде възможност да се надуе и да се раздели на листи.
След като тартовете излязат от фурната, не чакайте. Поднесете ги още топли и се насладете на всяка хапка.
Добър апетит!
- Загрейте мазнината и задушете ситно нарязания лук. Щом омекне, прибавете накълцания чесън и почистените и нарязани на едро гъби. Овкусете със сол, мащерка и черен пипер.
- Оставете ги да се задушават няколко минути и добавете обеления и нарязан на полумесеци телешки суджук "Орехите".
- След 3-4 минути сипете бялото вино и ситно нарязания магданоз. Начупете козето сирене в тигана, спрете котлона и бъркайте докато напълно се разтопи.
- Оставете плънката леко да се охлади и през това време подгответе основата за тарта.
- Поръсете работния плот с малко брашно и разточете тестото по няколко пъти във всички посоки. Разрежете го на 6 еднакви по големина правоъгълника и ги поставете в подходяща тава, покрита с хартия за печене.
- Надупчете тук-там с вилица, след което разпределете от плънката и намажете краищата с разбитото яйце. Прищипете краищата, така че да се оформят малки пакетчета и отново намажете с яйце. Печете на 180 градуса до златист загар.
Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа козе сирене, което може да предизвика алергични реакции.