Създадено за Орехите

Тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“

Тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“

1 от общо 23 гласа
60 мин.
Необходими продукти
  • телешки суджук Орехите - 1 бр - 10.99 лв
  • бутер тесто - 400 гр - 2.00 лв
  • гъби - 250 гр - 2.49 лв
  • козе сирене - 125 гр - 4.28 лв
  • яйца - 1 бр - 0.67 лв
  • лук - 1 глава - 0.12 лв
  • чесън - 2 скилидки - 0.16 лв
  • бяло вино - 50 мл - 0.53 лв
  • зехтин - 50 мл - 0.55 лв
  • магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • прясна мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус

Ах, колко разточителна и разглезваща е закуската през почивните дни с тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“. Ленива, късна, бавна… Длъжни сме да се насладим на всяка хапка, защото това просто не е храна, която се хапва набързо, на крак, между другото. Красива чиния, нож, вилица, салфетка, на масата, никакво ядене с ръка!

Всичко трябва да е съвършено пипнато, защото вкусът на нашия тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“ е пипнат до съвъшенство. Говеждото месо, гъбите, козето сирене, намекът за чесън, мащерка и бяло вино. Всичко се допълва перфектно и нищо не ви липсва. Убедени сме, че няма да си го приготвяте само за късна закуска. От него става отлично топло предястие с чаша вино или дори основно – зависи колко сте гладни и дали сте в настроение да се нахраните обилно, или да се поглезите с нещо по-така.

Предимството на апетитния тарт с козе сирене и телешки суджук „Орехите“ е, че можете да ползвате бутер тесто. Това значително скъсява времето за приготвянето му и ви позволява да се фокусирате върху плънката, която всъщност е звездата тук. Съветът ни е да й отделите необходимото време и най-вече да я оставите да изстине, за да може да се сгъсти. Ако течността не се е изпарила докрай, плънката ще остане по-течна и ще намокри тесто, което няма да му даде възможност да се надуе и да се раздели на листи.

След като тартовете излязат от фурната, не чакайте. Поднесете ги още топли и се насладете на всяка хапка.

Добър апетит!

  1.  Загрейте мазнината и задушете ситно нарязания лук. Щом омекне, прибавете накълцания чесън и почистените и нарязани на едро гъби. Овкусете със сол, мащерка и черен пипер.
  2.  Оставете ги да се задушават няколко минути и добавете обеления и нарязан на полумесеци телешки суджук "Орехите".
  3.  След 3-4 минути сипете бялото вино и ситно нарязания магданоз. Начупете козето сирене в тигана, спрете котлона и бъркайте докато напълно се разтопи.
  4.  Оставете плънката леко да се охлади и през това време подгответе основата за тарта.
  5.  Поръсете работния плот с малко брашно и разточете тестото по няколко пъти във всички посоки. Разрежете го на 6 еднакви по големина правоъгълника и ги поставете в подходяща тава, покрита с хартия за печене.
  6.  Надупчете тук-там с вилица, след което разпределете от плънката и намажете краищата с разбитото яйце. Прищипете краищата, така че да се оформят малки пакетчета и отново намажете с яйце. Печете на 180 градуса до златист загар.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа козе сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти