1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин
1/3 ч.ч. сок от лайм
1 с.л. нарязан кориандър - корен и стъбла
2 с.л. листа кориандър
2 ч.л. пушен червен пипер
сол и черен пипер
4 големи гъби портобело
За сревиране:
2 с.л. доматена салца
2 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. сок от лайм
1/4 глава червено зеле
1 авокадо
чушки халапеньос - пресни или от туршия
листа кориандър
12 мини тортили
Начин на приготвяне:
1. За маринатата сипете в купа сока от лайм, нарязаните на ситно корени и стъбла коринадър, пушения червен пипер, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.
2. Нарежете гъбите на филии заедно с пънчетата им. Сложете ги в маринатата и разбъркайте много добре. Изпечете ги върху добре загрят грил-тиган за по 2 минути от всяка страна.
3. В купичка смесете доматената салца, заквасената сметана и 1 ч.л. сок от лайм. Разбъркайте добре. Нарежете червеното зеле на тънки ивици. Обелете и нарежете авокадото на тънки резени.
4. Затоплете мини тортилите в сух тиган за по 10 секунди от всяка страна, като ги пръскате с малко вода.
5. Намажете всяка питка със сместа от доматена салца и сметана. Върху нея подредете резени авокадо, червено зеле, печени мариновани гъби, чушки халапеньо, листа кориандър . Сгънете на две и сервирайте с резени лимон.