Тако с мариновани гъби

Пикантна и бърза рецепта

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1/3 ч.ч. зехтин екстра върджин

1/3 ч.ч. сок от лайм

1 с.л. нарязан кориандър - корен и стъбла

2 с.л. листа кориандър

2 ч.л. пушен червен пипер

сол и черен пипер

4 големи гъби портобело

За сревиране:

2 с.л. доматена салца

2 с.л. заквасена сметана

1 ч.л. сок от лайм

1/4 глава червено зеле

1 авокадо

чушки халапеньос - пресни или от туршия

листа кориандър

12 мини тортили

Начин на приготвяне:

1. За маринатата сипете в купа сока от лайм, нарязаните на ситно корени и стъбла коринадър, пушения червен пипер, сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте много добре.

2. Нарежете гъбите на филии заедно с пънчетата им. Сложете ги в маринатата и разбъркайте много добре. Изпечете ги върху добре загрят грил-тиган за по 2 минути от всяка страна.

3. В купичка смесете доматената салца, заквасената сметана и 1 ч.л. сок от лайм. Разбъркайте добре. Нарежете червеното зеле на тънки ивици. Обелете и нарежете авокадото на тънки резени.

4. Затоплете мини тортилите в сух тиган за по 10 секунди от всяка страна, като ги пръскате с малко вода.

5. Намажете всяка питка със сместа от доматена салца и сметана. Върху нея подредете резени авокадо, червено зеле, печени мариновани гъби, чушки халапеньо, листа кориандър . Сгънете на две и сервирайте с резени лимон.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти