250 г арабски кускус
1 с.л. масло
1 скилидка чесън
2 домата
1 чорков
½ жълта чушка
2 стръка пресен лук
80 г зърна нар
6 с.л. зехтин
1 органичен лимон
50 г магданоз
щипка сол
Табулето е екзотична салата от арабската кухня, която съдържа много витамини и е изключително свежа, подходяща за похапване през цялата година и лесна за приготвяне.
Невероятната комбинация на арабски кускус с магданоз, чесън и нар в тази рецепта на 24 kitchen със сигурност е перфектното предястие, идеално както за зимата, така и за по-топлите месеци.
Начин на приготвяне:
1. Сипете кускуса в стъклена купа и добавете маслото. Залейте с 300 мл вряла вода – водата трябва да е 1 см над кускуса. Покрийте с прозрачно фолио и оставете настрани за 10 минути.
2. Нарежете на ситно скилидката чесън и пресния лук и ги сложете в голяма купа. Настържете моркова, нарежете чушката на малки кубчета, както и доматите, като предварително отстранете семките им. Нарежете магданоза заедно със стъблата му на ситно. Сложете всичко в купата и добавете зърната нар. Овкусете с фино настърганата кора на лимона и сока му, 6 с.л. зехтин и сол. Разбъркайте много добре с ръце.
3. Отстранете фолиото от купата с кускуса и го разрохкайте с вилица. Добавете кускуса в купата със зеленчуците и разбъркайте добре.