Необходими продукти:
20-23 скариди
щипка сол
1 п. рикота
1 връзка копър
2 бр. авокадо
Начин на приготвяне:
Запържете скаридите в тиган с масло, малко зехтин, бяло вино и чесън.
Оставяте няколко цели скариди, с които да декорирате порциите, а останалите нарежете.
В купа смесете нарязаните скариди, рикотата и копъра.
Нарежете авокадото на парченца и подправете с 1 лимон и щипка сол.
В отделни купички разпределете авокадото, върху него сипете сместа от сирене и скариди.
И салатата е готова за похапване.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как се е появила шопската салата?
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук