600 г бейби спанак (почистен и измит)
200 г царевица (от консерва)
20 г пресен джинджифил
1 люта червена чушка
1 червена чушка
1 глава лук
120 мл зехтин
2 с. л. бял винен оцет
1/2 ч. л. зърна кимион
1/4 ч. л. куркума
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Червената чушка се почиства и се нарязва на кубчета
Царевицата се отцежда, разбъркват се със спанака.
Джинджифилът се настъргва на ситно ренде, кимионът се счуква грубо в хаванче, а лютата чушка се почиства и се наситнява.
Лукът се нарязва на ивички и се запържва в сгорещения зехтин.
Добавят се джинджифилът, кимионът, лютата чушка, куркумата и сол. Разбърква се и съдът се отстранява от котлона.
Горещият дресинг се излива върху салатата. Налива се и оцетът и се разбърква добре.
Прочетете още:
Пъстра салата с телешко
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук