200 г бейби спанак
150 г лимец
125 г сирене „Моцарела“
200 г чери домати
50 г орехи
сол на вкус
за дресинга:
1 глава червен лук
80 мл студено пресован зехтин
30 мл бял винен оцет
1 ч. л. риган
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накиснете лимеца във вода за 1 час. След това го варете, докато омекне, за около 30 минути. Отцедете го и го оставете да се охлади.
Нарежете доматите на четвъртинки. Измийте спанака и го отцедете много добре в центрофуга или с кухненска кърпа.
Смесете доматите с лимеца и спанака. Пригответе дресинга, като разбъркате оцета и зехтина със сол на вкус и ригана. Накрая добавете накълцания червен лук.
Запечете орехите на сух тиган. Напръскайте ги с малко вода и ги посолете. Охладете ги и ги накълцайте.
Залейте зеленчуците с дресинга. Разбъркайте и поднесете салатата с накъсана моцарела и с орехи.
а