3 с.л. зехтин
2 с.л. нарязан магданоз
1 люта чушка
6-8 бр. чери домати
400 г домати пасата
1 скилидка чесън
12 бр. скариди
500 г миди „Вонголе“ (бели пясъчни миди)
500 г черни миди
12 бр. миди „Сен-Жак“
125 мл бяло сухо вино
400 г спагетини
За тази рецепта използвайте спагетини и много много пресни морски дарове. След като сварите пастата я обединете с предварително подготвения сос с морски дарове и ги разпределете в хартиени пакетчета. Запечете за 5 минути и поднесете веднага. Истинска наслада!
Начин на приготвяне:
1. За соса сипете зехтина в дълбок тиган или тенджера и запържете в него нарязаните на ситно чесън, люта чушка, стъбла магданоз и нарязаните на кубчета чери домати. След 1-2 минути предварително обелените и почистени от вената скариди, мидите „.Сен-Жак“, черните и белите миди. Добавете бялото вино и изчакайте то да се изпари. Добавете пасираните домати и овкусете със сол. Разбъркайте добре. Поставете капак и разтръскайте добре тигана. Гответе 3-4 минути или докато черупките на мидите се отворят.
2. Сварете спагетините в тенджера с вряща подсолена вода за 5 минути или ¾ от посоченото върху опаковката време за приготвяне. Прехвърлете прецедените спагетини в съда със соса заедно с малко вода от варенето и разбъркайте за 30 секунди.
3. Пригответе 4 листа хартия за печене (40х40 см). Разпределете сместа от паста, сос и морски дарове по равно върху всеки лист. Прегънете на две и завийте хартията добре, така че да се получат затворени хартиени пакети.
4. Поставете пакетите в тава и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 5 минути.