Необходими продукти
За основата:
350 г солени бисквити, крекери
60 г масло
50 г орехи
За крема:
450 г крема сирене
200 г заквасена сметана
100 г синьо сирене
3 яйца
връзка див лук
черен пипер
За декорация:
1 тиквичка
1 патладжан
няколко парченца мортадела
чери домати
магданоз
див лук
Начин на приготвяне:
Смелете в блендер орехите и добавете бисквитите. Когато са ситно смлени, добавете стопеното масло. Изсипете сместа във формата и заравнете добре. Приберете я в хладилника, докато приготвите крема.
Разбийте с миксер крема сиренето и заквасената сметана. Добавете синьото сирене и чукнете едно по едно яйцата. Накрая поръсете с черен пипер и нарежете с ножица на ситно дивия лук. Излейте сместа върху подложката и печете чийзкейка на 140 градуса 45 минути, докато краищата стегнат, а средата леко се поклаща.
Охладете напълно, след което и в хладилник за няколко часа, преди консумация. Разрежете на пастички и декорирайте.