Апетитна и лесна за осъществяване рецепта, с която можете да внесете интернационален привкус в своето меню.
Това е интересна интерпретация на тема кюфтета, в която съставките са съчетани балансирано и оригинално.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г кайма
½ глава лук, нарязана на ситно
1 ч. л. сол
100 г заквасена сметана
1 яйце
3 с. л. трохи от сух хляб
2 щипки смлян бахар
2 щипки кайенски пипер
1 ч. л. горчица
150 мл олио за пържене
Начин на приготвяне:
Смесват се трохите, сметаната, подправките и всичко се оставя за 10 мин.
Лукът се задушава на слаб огън в 1 с.л. олио. Каймата се омесва с лука и сметановата смес. Оформят се малки кюфтенца и се слагат на силен огън в загрятото олио, докато се зачервят. Прехвърлят се в тавичка и се запичат за 10 мин. на 190°С.
Традиционно кюфтенцата се сервират със сос от червени боровинки и картофена салата.
Вижте още: