4 миди "Сен-Жак"
150 г филе от сьомга (без кожа)
2-3 лайма, настъргана кора и сок
1 червена люта чушка
1 глава червен лук
2-4 репички
1 с.л. нарязана прясна мента
1 с-л нарязан кориандър
1 багета
Начин на приготвяне:
1. Обелете и нарежете главата лук на тънки полумесеци. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на много ситно. Репичките нарежете на тънки филийки.
2. Нарежете мидите на тънки филийки и ги сложете в купа. Добавете нарязаното на кубчета филе от сьомга. Настържете фино кората на лаймовете направо в купа. Добавете и сока им.
3. Добавете нарязаните зеленчуци при мидите и рибата. Разбъркайте много добре и оставете да престои 30 минути.
4. Сервирайте севиче с миди и риба, поръсено с пресни подправки и с препечени филийки хляб.