Севиче от миди Сен Жак

Морски обяд от Перу

4.5 от общо 2 гласа
20 мин.
Необходими продукти

12 пресни миди Сен Жак

2 лайма, сок

2 с.л. нарязан червен лук

4 с.л. домати

1 с.л. нарязана люта чушка Халапеньо

1 с.л. бял винен оцет

сол

1 с.л. нарязан на ситно кориандър

1 авокадо

доматен сок

чили сос

сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

1. Нарежете мидите* на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа и ги залейте със сока от лайм и оцета. Разбъркайте и оставете за 4-5 минути настрана.

2. Разрежете домата на четвъртинки, отстранете семките и нарежете на дребни кубчета. Лукът също нарежете на много ситно. Отстранете семките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно. Смесете доматите, лука и лютите чушки в купа. Добавете нарязаните листа кориандър и сол. Разбъркайте.

3. Добавете предварително обеленото и нарязано кубчета от по 1 см авокадо. Разбъркайте. Добавете мидите и разбъркайте много добре.

4. За дресинга смесете доматен сок, чили сос и сос Уорчестър. Залейте севичето и поднесете с пълнозърнести крекери.

*Вместо миди може да използвате филе от прясна бяла риба (без кожа и кости).

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти