12 пресни миди Сен Жак
2 лайма, сок
2 с.л. нарязан червен лук
4 с.л. домати
1 с.л. нарязана люта чушка Халапеньо
1 с.л. бял винен оцет
сол
1 с.л. нарязан на ситно кориандър
1 авокадо
доматен сок
чили сос
сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
1. Нарежете мидите* на кубчета от по 1 см. Сложете ги в купа и ги залейте със сока от лайм и оцета. Разбъркайте и оставете за 4-5 минути настрана.
2. Разрежете домата на четвъртинки, отстранете семките и нарежете на дребни кубчета. Лукът също нарежете на много ситно. Отстранете семките на лютите чушки и ги нарежете на много ситно. Смесете доматите, лука и лютите чушки в купа. Добавете нарязаните листа кориандър и сол. Разбъркайте.
3. Добавете предварително обеленото и нарязано кубчета от по 1 см авокадо. Разбъркайте. Добавете мидите и разбъркайте много добре.
4. За дресинга смесете доматен сок, чили сос и сос Уорчестър. Залейте севичето и поднесете с пълнозърнести крекери.
*Вместо миди може да използвате филе от прясна бяла риба (без кожа и кости).